Hoppa till sidans innehåll

Stig Marklund

17 MAJ 2009 21:36
1940-2009
  • Skapad: 17 MAJ 2009 21:36

En av våra trogna ideella friidrottsvänner har gått bort. Tävlingsledaren Stig Marklund har lämnat oss i stor sorg och saknad.

Stig hade närmast ett oförtröttligt engagemang i friidrotten, främst mot kast, där hans största intresse inom friidrotten låg. Många är de som sett Stig komma och gå till Norrvallas kastplan, på alla de kasttävlingar vi arrangerat.

Stig var en av de som verkligen värnade om friidrotten och närmast levde för den tillfredsställelse han fick genom den och de vänner som fanns där.

Stig har under åren varit med i såväl styrelsen för Skellefteå AIK Friidrott och Västerbottens friidrottsförbund, han var en plikttrogen och kunnig ledamot.

De senaste 10-15 åren har hans energi främst gått till det egenstartade ”kastväsendet”, som han själv ville kalla kastveteranerna i klubben. I denna verksamhet sköttes bland annat arrangerandet av ett tiotal kasttävlingar per år.

Alla uppskattade Stigs underfundighet och öppna sätt. Ett uttryck som han alltid sa när den första aktive hade stött kulan eller kastat diskusen va; ”Du leder!”, vilket gjorde att alla skrattade och var glada. AIK friidrott kommer att under lång tid minnas profilen Stig, som Mr Kast, i vår förening.

Man kunde alltid lita på att Stig fanns på plats, när det behövdes hjälp. Han hade dessutom ett allmänt uttryck som vi alla fick ta del av och det var ”så får det bli”, vilket var ett lugnande besked på att allt hade sin gilla gång i livet och att det mesta ordnar sig i slutändan.

 

Stig, må du vila i frid i den bästa av världar.

 

Skellefteå AIK Friidrott

gm/Lennarth Johnsson

Skribent: Urban Lindberg

Postadress:
Skellefteå AIK Friidrott - Friidrott
Mossgatan 27
93170 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 091014330
E-post: This is a mailto link

Se all info