Hoppa till sidans innehåll

Lidingöuppladdningen


Under augusti och september anordnar Långdistansgruppen en svit av träningar på lördag morgon. Upplägget är anpassat för att vara en grund i träningen inför Lidingöloppet. Den är mest inriktad mot 30 km-distansen, men även deltagare på andra distanser på Lidingö har nytta av träningen.

 

Vi ser gärna att ni som är med är medlemmar i Skellefteå AIK Friidrott.


Här följer lite mer information om de olika typerna av pass som ingår:

Vitbergsterrängen: Varierad löpning i 1:30-2:00 timmar på stigarna på, och kring, Vitberget och Nöppelberget. Start vid Kombihallen. Ett antal stopp görs under tiden för t.ex. dricka.

 

Backpass: En variant av Vitbergsterrängen där fokus ligger på backar (uppför och nerför). Det betyder att benmusklerna får en rejäl genomkörare, bl.a. uppför slalombacken. Start vid Kombihallen.

 

3x6 km: Långa intervaller. Längs älven, på inte särskilt kuperad bana, körs fantastiskt bra (och jobbig) konditionsträning. Varje intervall är 6 km (även 4 km finns om man vill) och man kör så många man orkar. Vilan mellan intervallerna blir kortare ju närmare Lidingöloppet vi kommer. Vätska serveras vid start/mål, på parkeringen vid Lejonströmsbrons norra fäste.


Långlång-passet: Det börjar som ett "vanligt" pass, t.ex. i Vitbergsterrängen, och kan avslutas efter det för de som t.ex. inte ska springa 30 km på Lidingö. För de som vill, vågar och kan fortsätter passet med c:a en timmes ytterligare löpning efter det. Det brukar bli ungefär 20 + 7 km, men tiden är viktigare än distansen.

 

 

Uppdaterad: 30 JUL 2013 11:00

Postadress:
Skellefteå AIK Friidrott - Friidrott
Torsgatan 30
93198 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 091014330
E-post: This is a mailto link...

Se all info